Feiten en fabels over autowassen!

Ontdek de waarheid achter de schermen van
de wasstraat. Leer verrassende feiten en fabels
kennen die je misschien nog niet wist!

Feiten en fabels over autowassen: ontkracht en bevestigd

Het lijkt soms alsof er meer mythen rondgaan over autowassen dan er autowasstraten zijn! Maar maak je geen zorgen, we zijn hier om de waarheid te onthullen en je te helpen de juiste keuzes te maken voor de verzorging van je geliefde voertuig. Lees verder om enkele verrassende feiten en fabels te ontdekken die je misschien nog niet kende!

Fabel: Winter wasverbod?

Het is een hardnekkige fabel dat je je auto beter niet kunt wassen tijdens de wintermaanden. Juist wanneer strooizout wordt gebruikt, is een bezoek aan de wasstraat aan te raden. Strooizout kan namelijk je laklaag beschadigen. Maar let op: ga niet zomaar met een spons of borstel aan de slag bij een ophoping van zand of zout. Een voorbehandeling die de carrosserie volledig zand- of zoutvrij maakt, is noodzakelijk om krasjes op je auto te voorkomen.

Feit: Milieuvriendelijkheid van de wasstraat vs. zelf wassen

Het is in veel Nederlandse gemeenten niet eens toegestaan om zelf je auto op straat te wassen. Een bezoekje aan BOB Autowas is niet alleen handig, maar ook milieuvriendelijker. BOB Autowas recyclet 95 procent van het water maakt hierbij gebruik van biologische afbreekbare shampoos. Onze wasstraten filteren en hergebruiken het waswater, waardoor schadelijke stoffen niet in het oppervlaktewater terechtkomen.

Fabel: Krassen gevaar bij de wasstraat?

Deze mythe behoort tot het verleden. Hoewel het ooit een feit was dat automatische wasstraten harde borstels gebruikten die microkrasjes veroorzaakten, zijn deze borstels al jaren niet meer in gebruik. Bij BOB Autowas gebruiken we alleen zachte, lakvriendelijke materialen om krassen te voorkomen.

Fabel: Cabrio in de wasstraat: Nee?

Er heerst soms onzekerheid over het wassen van cabrio’s in een wasstraat, maar bij BOB Autowas kunnen cabrio-eigenaren gerust zijn! Onze geavanceerde wasstraten zijn uitgerust met programma’s die speciaal zijn ontworpen om cabrio’s veilig en effectief te reinigen. Dus, of je nu een cabrio hebt met een stoffen of een harde kap, bij BOB Autowas ben je altijd in goede handen.

Feit: Bescherm je lak met polijstmiddel

Een polijstmiddel zoals wax fungeert als een beschermende laag voor je auto, waardoor vuil, insecten en vogelpoep minder snel hechten. Bovendien zorgt het voor een prachtige glans. Zorg er wel voor dat je eventuele vogelpoep snel verwijdert om beschadiging van de lak te voorkomen.

Fabel: Handmatig wassen is altijd beter

Het is een wijdverbreide overtuiging dat handmatig wassen altijd superieur is aan een bezoek aan de wasstraat. Maar wist je dat bij BOB Autowas juist geavanceerde technologieën en milieuvriendelijke reinigingsmiddelen gebruikt worden die je auto grondig reinigen en beschermen? Laat deze mythe achter je en ontdek de efficiëntie en kwaliteit van een professionele carwash bij BOB Autowas! Bekijk hier onze diensten.

Altijd op de hoogte van de beste BOB acties?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
en blijf altijd op de hoogte van de beste acties en deals van BOB Autowas!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.